ÁPRILIS 24 – MÁJUS 3
Szent György Napok 2015
ÁPRILIS 24 – MÁJUS 3.
HAVASI: Munkácsy - Ecset és Zongora, Solo Piano

HAVASI: Munkácsy - Ecset és Zongora, Solo Piano
Szombat, április 25., 19:30, Krisztus Király-templom

Egy évvel nagyszerű zárókoncertje után a Szent György Napokon, visszatér Sepsiszentgyörgyre Havasi Balázs zongoraművész. Ezúttal egy másik oldalát mutatja be, az Ecset és Zongora tételei klasszikus zongoraművek, letisztultak, magával ragadóak, művésziek. Olyan festményeket keltenek életre és öltöztetnek zenei köntösbe, mint a Poros út vagy a Krisztus-trilógia.

Ecset és Zongora
Zenei tisztelgés a magyar festőgéniusz, Munkácsy Mihály előtt, az Ecset és Zongora egy különleges utazás a múltba. Történelem, magyarság, hősök, elhivatottság és szerelem jelenik meg zenében és a világhírű festményeken. Festészet és zene egybeforr, rövid időre gigantikus kiállítóteremmé varázsolva a nézőteret. Olyan festmények kelnek életre és kapnak zenei köntöst, mint a Poros út vagy a Krisztus-trilógia. „Gyerekkoromban édesapám minden hétvégén kiállításokra vitt. Soha nem felejtem el, ahogy álltam a hatalmas Munkácsy-képek előtt, miközben ő történeteket mesélt. Azok a történetek most hangjegyekké lettek. Az Ecset és Zongora számomra egy időtlen utazást jelent” – vallja Havasi. 

Munkácsy Mihály, a festőgéniusz egy távoli magyar falucskából indult el a hosszú, poros úton, melynek végén világhírnév, siker és elismerés várta. Az egykori asztalosinasból ünnepelt piktor, korának legnagyobb festőművésze lett. Százötven évvel később egy magyar zongoraművész-zeneszerző, Havasi, megáll a lélegzetelállító festmények előtt, és hatásukra komponálni kezd. 

Különleges szólózongora-koncert, amelyen Havasi úgy játszik, mintha a közönség közvetlenül mellette, a zongora körül ülne. Az Aréna-show legkedveltebb tételei hangzanak el eredeti formájukban, úgy, ahogy a zeneszerző évekkel korábban megálmodta őket. A koncerten ízelítőt kapunk a legújabb, szóló zongorára komponált Etude sorozat tételeiből, miközben az is kiderül, hogy a tömegek szívét rabul ejtő Drum & Piano, Ecset és Zongora és Symphonic tételek eredete ugyanaz: a zeneszerző és zongorája.

Jegyár: 35 lej<< vissza a főoldalra
Szent György Napok 2015
© - Szent György Napok 2015 - Szerzői jogvédelem