ÁPRILIS 24 – MÁJUS 3
Szent György Napok 2015
ÁPRILIS 24 – MÁJUS 3.
PÉTER SZABÓ SZILVIA ÉS ZENEKARA

PÉTER SZABÓ SZILVIA ÉS ZENEKARA
Május 1., péntek, 19:30, főszínpad

A NOX együttesből való kilépése óta „idegen vizeken evező” Péter Szabó Szilvia két éve döntött úgy, hogy összes holmiját sutba dobja, és – Ausztrália, majd Anglia után – hazaköltözik Magyarországra. Nem csoda, hiszen Szilvia tudta, milyen a csillogás: a Noxszal rengeteg sikert ért el, sdzámos zenei díjat, arany- és dupla platinalemezeket tudhat a magáénak. A Noxszal 2005-ben részt vettek az Eurovíziós Dalfesztiválon, ahol ötödik helyet értek el.

A külhoni újjászületés eredménye az 2013-ban megjelent, Revolution című, ízig-vérig trendi pop-dance albuma, amely magában hordozza az előző évek fájdalmait, tapasztalatait és tanulságait, s amelyen neves brit és amerikai szerzőkkel, producerekkel dolgozott együtt. Az anyag további különlegessége, hogy a magyar nyelvű dalszövegeket teljes egészében az énekesnő írta. Munkája méltó elismerést is nyert: 2012-ben a Transylvanian Music Awards-on az év nagy visszatérője lett, illetve 2013-ban Ballantine's - Fonogram Különdíjat nyert az év énekesnőjeként. Legújabb, Látomás című dalát márciusban hallhatta a közönség, mellé pedig videóklip is készült.

Péter Szabó Szilvia harminc évének legkedvesebb dalain keresztül mutatja meg igazi arcát immár a sepsiszentgyörgyi közönségnek is, és nem jön egyedül, zenekarát is magával hozza.

Videó linkek:
https://www.youtube.com/watch?v=iyMOQ2g9ubk
https://www.youtube.com/watch?v=T8kjW7cp4XY<< vissza a főoldalra
Szent György Napok 2015
© - Szent György Napok 2015 - Szerzői jogvédelem